СУ „Крум Попов” – град Левски празнува 101 години на 1-ви октомври  – снимки

02.10.2024 12:02

На прага, пред вратите на Средно училище „Крум Попов“, отново бе празник! В двора на любимото училище се събраха учители и ученици, за да почетат своя празник и да благодарят на училището си за всеки нов ден изпълнен с очакване, трепет и обич.

През лятото на далечната 1921 г. започва строителството на ново училище в тогавашното село Левски. През 1923 г. се открива първи гимназиален клас, днес VIII клас. Училището носи няколко имена през годините, а по-късно получава и днешното на Крум Попов – деец на Българския земеделски народен съюз и кмет на град София в периода 1922-1923 г. От 1998 г. 1-ви  октомври е обявен за празник на училището.

По този повод вълнуващ поздрав към всички присъстващи отправи госпожа Галя Любенова, заместник-директор на Средно училище „Крум Попов“. Ученици от Училищния съвет поднесоха цветя пред паметника на своя патрона в знак на признателност към благородното му дело.

След кратката официална част беше обявено началото на спортни състезания и игри, в които малки и големи ученици премериха сили в няколко направления, като преди това всички ученици заедно загряха под звуците на приятна музика и ръководството на господин Иванов. Спортните занимания започнаха с щафетни игри за учениците от 2. до 4. клас. Футболното дерби между отборите на 3. и 4. клас развълнува публиката и завърши с дузпи. В същото време сили на футболния терен премериха и отбори на ученици от 5., 6. и 7. клас. За най-големите възпитаници на училището волейболното игрище беше сцена на уменията, придобити в часовете по физическо възпитание и спорт. Спортен дух, задружност и усмивки, които, както беше споменато и в началната част на празничната програма, бяха посветени и на Европейския ден на спорта. Усмихнат и слънчев ден бе в двора на любимото училище! Двор, изпълнен с детски смях и обич, с работа в екип и отговорност! Да бъде и занапред – за следващите сто години!

Информация и снимки: Средно училище „Крум Попов“

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: