Богдан Богданов оглавява листата на ПП-ДБ в 15 МИР – Плевен за изборите на 27 октомври

25.09.2024 8:08

Коалиция “Продължаваме Промяната-Демократична България” регистрира своята листа с кандидати за народни представители за Плевенски избирателен район за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Финансистът и министър на икономиката и индустрията в кабинета “Денков” Богдан Богданов е водач на листата за втори път. Сред останалите имена има нови лица – експерти в областта си, както и кандидати от гражданската квота.

Като основни приоритети на ПП-ДБ преди вота се открояват изсветляването на икономиката, подобряването на здравеопазването, образованието, грижата за младите семейства и повишаването на доходите на българите. На местно ниво кандидатите от листата за 15 МИР Плевен посочват необходимостта от инвестиции в региона, развитие на образованието, на града като медицински център за Северна България, преодоляване на водната криза и успешно завършване на инфраструктурните проекти.

Освен министър на икономиката и успешен финансист, Богдан Богданов е бил народен представител в 50-ото Народно събрание и изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Специалист по бизнес развитие и структуриране на инвестиционни проекти, работил за български и чуждестранни компании с фокус в производства с развойна дейност и висока добавена стойност. Специализирал в УНСС и в “Нотингам Трент” във Великобритания.

Втори в листата на коалицията е Свилен Трифонов от квотата на “Демократична България”. Той е юрист със солиден опит в гражданското и търговското право, в областта на енергетиката, както и в управлението на процеси и екипи в частния сектор. Вписан е и като медиатор в Регистъра на медиаторите към Министерство на правосъдието. Народен представител от парламентарната група на ПП-ДБ в 49-ото Народно събрание.

На трето място коалицията регистрира доц. Ангел Йорданов – акушер гинеколог  и онкогинеколог. От 2015 г. до сега е преподавател в Медицински Университет – Плевен. Ръководител е на проекти за фундаментални научни изследвания към Фонд „Научни изследвания“.

След него в листата е включен инженер мениджърът Драгомир Рангелов. Успешен ръководител с натрупан професионален опит в международна компания. Има активна гражданска позиция по въпроси, свързани с дигитализацията, иновациите, икономиката и индустрията.

На пето мястото в листата си ПП-ДБ залагат на Петя Валериева Николова –  председател на “Продължаваме Промяната” – Плевен. Акушерка, магистър по „Управление на здравните грижи“ и медицински представител на фармацевтична компания. Интересува се от опазване на околната среда, природосъобразно третиране и оползотворяване на битовите отпадъци.

Вижте пълния списък на кандидатите за народни представители от ПП-ДБ за район Плевен:

  1. Богдан Богданов, финансист, специалист по бизнес развитие
  2. Свилен Трифонов, юрист, специалист по гражданското и търговското право
  3. Доц. Ангел Йорданов, акушер гинеколог и онкогинеколог
  4. Инж. Драгомир Рангелов, инженер, мениджър
  5. Петя Валериева Николова, акушерка, медицински представител
  6. Лора Герасимова, юрисконсулт към УМБАЛ “Георги Странски” Плевен.
  7. Антон Димитров – ветеринарен техник, земеделец в община Долна Митрополия
  8. Деница Стефанова – журналист, експерт по дигитален маркетинг
  9. Георги Георгиев – предприемач с бизнес в Червен бряг
  10. Тихомир Митев – ръководител големи инфраструктурни проекти в национална компания “Железопътна инфраструктура”
  11. Инж. Златко Урумов – специалист в строителството и инвестиционното проектиране
  12. Виктор Викторов – предприемач с бизнеси в България и чужбина
  13. Светлин Светлинов – агроном, търговски представител
  14. Елена Илиева – финансист, счетоводител в чуждестранна компания
  15. Инж. Александър Йотков – строителен инженер в местна компания
  16. Людмил Софрониев – икономист, общински съветник в Община Плевен и областен координатор на ПП “Продължаваме Промяната”

Информация и снимки: Людмил Софрониев, Областен координатор на Продължаваме промяната – регион Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: