Петокласниците в ОУ „Валери Петров“ – по-спокойни и уверени в началото на учебната година /снимки/

11.09.2024 11:47

Началото на учебната година наближава, а с това расте и вълнението на учениците, които отново ще се върнат в училище.

По-спокойни, по-уверени и мотивирани ще влязат в класните стаи петокласниците от ОУ „Валери Петров“. Ръководството на училището и екипът от преподаватели Р. Батов, Т. Петков, Е. Цонева, С. Димитрова, Е. Русанова, Ст. Кузманова, Н. Андреева, Г. Василева, Г. Георгиев, С. Попова, М. Маринов се погрижиха за това, като организираха и проведоха на 10.09.2024г. тренинг с класовете с цел учениците да се запознаят със своите класни ръководители и съученици и в една неформална среда да общуват с тях.

Тренингът се проведе в двора на Регионалния исторически музей и включваше различни игри, насочени към това децата да се опознаят, но и да осъзнаят ползата от работата в екип, доверието между хората и подкрепата, от която всеки понякога има нужда.

Събитието продължи един час, но този час бе изпълнен с настроение и емоции. Учениците имаха възможност да представят себе си по различен начин, защото попадаха в различни ситуации, но след всяка игра разбираха, че макар и сред нови съученици и учители те не са сами и винаги е добре да разчиташ на някой друг. В края на срещата в двора на музея се изви хоро и всички се хванаха за ръце, чувствайки се част от една общност.

Информация и снимки: ОУ „Валери Петров“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: