Гулянци отпразнува 50 години като град – снимки

05.09.2024 12:57

На 4 септември Гулянци отпразнува 50 години като град. Честването започна с тържествена сесия на Общинския съвет, на която бе взето решение да бъде именувана възпоменателна алея на Веска Радулова – кмет на Гулянци в годините, когато е обявен за град и дала своя принос в развитието и благоустрояването му. Алеята се намира срещу училището и на 18 септември ще бъде официално открита с церемония.

Кметът на общината Лъчезар Яков даде начало на празника на площада с издигане на знамето на град под звуците на химна „Мой роден град“. Последва водосвет за здраве и благоденствие отслужен от отец Пламен Линков. По повод 50-тата годишнина кметът Лъчезар Яков поздрави своите съграждани и пожела да са здрави и единни. Той акцентира върху това, че всеки оставя своята следа в историята на Гулянци и всеки дом има принос в развитието му. Действащият кмет награди с почетни плакети за принос своите предшественици – Георги Шарпов, Илийчо Цанов, Личо Тончев и Виолин Иванов, както и доайена в управлението на общината и председател на Общинския съвет –  Огнян Янчев. От сцената Личо Тончев благодари за уважението и изрази задоволство, че акцент в празника е личността на Веска Радулова, която е останала в сърцата на гулянчани с качествата си като човек и като управленец. При получаването на наградата Виолин Иванов подчерта колко важна е приемствеността в управлението и единството между хората и даде за пример общинската болница, която е довършена и открита по негово време, но години преди това сградата е преотстъпена от хората, изграждането започва още при Личо Тончев, а опазването и развитието на болницата последните години се дължи на работата на сегашното ръководство на общината и екипа специалисти.

След официалната церемония по награждаването НЧ „П. Р. Славейков 1923“ поднесе на жителите и гостите на града букет от песни и танци, събрал в себе си таланта и енергията на младото поколение самодейци. За всички на площада освен празнично настроение имаше и вкусна торта.

Тържествата по повод годишнината продължиха вечерта със забавления за всички възрасти – пяна парти и игри за най-малките и концерт с участието на Кристина Димитрова, Искрен Пецов, Джина Стоева и ТС „Дунавски ритми“ при СУ „Хр. Смирненски“.

Събитията посветени на годишнината на град Гулянци ще продължат през целия месец. На 11 септември двойките, които са се врекли във вярност през 1974 година, ще празнуват Златна сватба в Ритуалната зала на Общината. На 18 септември ще се състои церемония по именуване на Възпоменателна алея „Веска Радулова“. Алеята е на пл. „Демокрация“ и е облагородена с пейки, поставени са табла с историята на града, ще бъде засадено дърво по повод  50-тата годишнина и като символ на приемствеността между поколенията.

Информация и снимки: Пресцентър на община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: