По-спокойни и по-уверени се чувстват бременните, които посещават училището за бъдещи родители

30.08.2024 16:01

„Като посещаваме училището за бъдещи родители в ,Мама и Аз’, се чувстваме по-спокойни и уверени за наближаващия момент на раждането“, споделиха днес бременни, дошли на августовското издание на училището.

20 бъдещи майки и двама бъдещи татковци обсъдиха заедно с Малина Виткова, старша акушерка и сертифициран лектор, първите предвестници на раждането. Въпросите, които задаваха бъдещите родители, бяха свързани с това, кога е най-подходящият момент да тръгнат към родилното и какво да вземат със себе си. Младите дами се интересуваха как да разпознаят истинските контракции от фалшивите, какво да правят, когато околоплодните води изтекат, как и колко дълго протича естественото раждане.

Акушерка Виткова подчерта важността на стриктното проследяване на бременността през последния месец преди термина от акушер-гинеколог и редовното измерване на тоновете на бебето. „В ,Мама и Аз’ бъдещата родилка постъпва за раждане само с лична карта, тъй като в родилното отделение на болницата се осигурява всичко необходимо за майката и бебето, няма нужда от предварителни списъци и специална подготовка на багаж “, категорична бе старшата акушерка.

Интересът към училището расте с всеки изминал месец. То се провежда всеки последен петък на месеца, като всеки път темите са различни.

Информация: ,Мама и Аз’

#тагове:

НАЙ-НОВИ: