Карлос Насар стана почетен гражданин на Червен бряг – снимки

27.08.2024 12:11

Олимпийският шампион по вдигане на тежести от Париж 2024 Карлос Насар стана почетен гражданин на Червен бряг. Това се случи на 26 август на тържествена сесия на Общинския съвет, а почетният знак му бе връчен на централния площад в Червен бряг под бурните аплодисменти на стотици жители на града.

Карлос Насар и неговият треньор Павел Христов бяха съпроводени до площада под звуците на гайдари. В чест на шампиона там бе организиран и празничен концерт на площада с водещ Ники Кънчев. Специални гости на празника бяха майката на Карлос Насар – Поля Иванова, неговите баба и дядо.

„Днес е изключителен ден за Червен бряг, защото всички ние имаме честта и привилегията да честваме успеха на един от най-големите спортни герои на България – олимпийския шампион Карлос Насар. Твоята лична победа се превърна в национален триумф. От тук нататък ти имаш и огромна отговорност, защото вече не си само олимпийски шампион. В дните след твоя успех ти успя да се превърнеш в обединител и вдъхновител на цял един народ“, каза в поздрава си към шампиона Атанасов.

Общината удостои Карлос Насар и неговия треньор Павел Христов и с парични награди. Тежкоатлетът получи 50 000 лв., а неговият наставник – 25 000 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: