В област Плевен огнеборците реагираха на десетки сигнали за пожари за три дни

26.08.2024 10:08

За периода от 23 август до 26 август са погасени пожари в отпадъци, нискостеблена растителност и сухи треви в Плевен ж.к. „Дружба“, в Източна индустриална зона, на улица „Гривишко шосе“  и на пътя от областния град към село Гривица, в землищата на селата Телиш, Чомаковци, Драгаш войвода, Божурица, Крушовица, Гривица, Радомирци, Стежерово, Брест, в село Крушовица на улица „Св. Св. Кирил и Методий“, в град Левски на улица  „Елин Пелин”, в град Белене на улица „Лозенец“,  край Долна Митрополия и Койнаре. За това информират от полицията в Плевен.

На 25 август в 17:20 часа низов пожар е възникнал в липова гора и стърнище край Плевен в местността „Текийски орман“. Огънят е овладян от екип на районната служба в областния град.

В 15 часа на 25 август е постъпил сигнал за пожар в сухи треви в частен имот в село Крушовица. Пламъците са обхванали и стопанска постройка. Изгорели са покривна конструкция 20 кв. метра, дограма и пет кошера. Спасени са 20 кошера, фургони и сгради в близост. Пожарът е локализиран от служители на У ПБЗН – Сторгозия.

От РДПБЗН – Плевен отново напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън на открито. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: