Традиционният панаир в град Левски ще предложи богата програма

20.08.2024 9:36

Традиционният панаир в Левски, организиран от Общината и читалище „Георги Парцалев – 1901“, отново ще предложи богата програма за жителите и гостите на града, информират от местната управа.

В рамките на празничните панаирни дни, на 24 август  в 9.30 ч. в парковата зона до Община Левски  ще започне петият Национален фестивал „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция” – 2024 .

Участниците в кулинарното събитие, любителите на домашно приготвените вкусотии, освен че ще  покажат и разкажат за традиционната българска храна и кулинарното ни  наследство,  ще имат възможност  и да  спечелят награди в  състезателните  категории: „Пазители на традицията”,  „Кулинарно вдъхновение” и „Шарено бурканче”.

Община Левски ще награди кулинарното майсторство и вдъхновение на  пазителите на кулинарната традиция  –  пълнената чушка, която присъства на всички събори, панаири и празници в община Левски. Председател на журито отново ще бъде известният български кулинар Иван Звездев.

Кулинарното събитие със забавни състезания, музика и танци в програмата, отново обещава много радостни преживявания.

В панаирните дни от 21 до 25 август ще бъдат организирани Алея на занаятите на централния площад, ще има концерти на Торино и Пашата, група „Ахат“, 100 кила, Юнона, на фолклорни и танцови състави.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: