Специалната награда на Общество „Димчо Дебелянов“ е за плевенчанката Ани Георгиева

13.07.2024 9:30

С официална церемония, на която бяха раздадени специалните награди, завърши деветото издание на Международния фестивал „Българска душа на святата земя“. Творческото събитие се проведе на 11 юли в Български културен център в София. Основни организатори са  Арт Салон „Сели“ (Израел) и общество „Димчо Дебелянов“, с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина. Събитието е под егидата на г-н Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел. Във фестивала участваха стотици деца от 10 държави и 4 континента, обединени от идеята за съхранение на културното наследство на България и Израел.

От различни краища на света пристигна международният екип на фестивала: г-жа Весела Райчинова (Израел)  – Директор, Вивиан Райчинов (Израел) – художествен директор и координаторите Диана Анжелов (Израел) и Дора Стоименова (България). Бяха представени най-добрите творби, грабнали журито с красивия изказ и завладяващи истории. Най-високо оценените участници в тазгодишната надпревара застанаха пред публиката и показаха красотата на българския народ, ценностите, които всеки трябва да притежава, и защо трябва да помним миналото и да живеем за бъдещето на България. Презентирани бяха част от картините, които заслужено са класирани на челните места.

Специални покани за събитието получиха Ани и Венелин Георгиеви от Плевен, които спечелиха награди в различни направления на фестивала- Литературно творчество /поезия и проза/, Художествено слово, Изпълнение на патриотична песен и Фотография. Двете талантливи деца бяха представени от Директора на фестивала. Ани беше удостоена и със специалната награда на Общество „Димчо Дебелянов“. Програмата беше изпъстрена с музикални изпълнения, рецитал на избрани творби и красивите звуци на пиано, в изпълнение на г-жа Вивиан Леви Райчинов- сестра на големия музикант Етиен Леви!

Това информират за Плевен за Плевен организаторите на събитието.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: