Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ регистрира своята листа за област Плевен

07.05.2024 16:49

Реформите в България трябва да продължат. ПП-ДБ тръгваме на тези избори с амбицията да сме първа политическа сила. ГЕРБ – ДПС предизвикаха предсрочните избори, за да си запазят скритата власт.

Промяната продължава, ние няма да се откажем от мечтата България да стане нормална европейска страна!

Ето и Листата с кандидати за народни представители от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“:

 

  1. Богдан Валериев Богданов е водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в град Плевен. От юни 2023 до април 2024 е Министър на Икономиката и индустрията в кабинета „Денков“. Преди това оглавява Българска агенция за инвестиции като за периода България отчита най-високият ръст на привлечените инвестиции за последните 12 години (над 7млрд. лв.).

Роден и израснал в Плевен, Богдан завършва „Финанси“ във Висше училище по застраховане и финанси в София, като 18 месеца от обучението си прекарва в Университета „Уест Честър – Пенсилвания“, САЩ. Дипломиран Магистър по „Европейски бизнес и финанси“ от УНСС и Университета „Нотингам Тренд“ – Великобритания.

Експерт по бизнес развитие и структуриране на инвестиционни проекти с над 12 години международен опит в сферата на производства и услуги с висока добавена стойност. Семеен, с двама синове.

  1. Свилен Петров Трифонов е втори в листата – юрист със солиден опит в гражданското и търговското право, в областта на енергетиката, както и в управлението на процеси и екипи в частния сектор. Притежава и над 17-годишен процесуален опит. След успешно изкаран курс, в края на 2022 г. е вписан като медиатор в Регистъра на медиаторите към Министерство на правосъдието.

От април 2023 г. до настоящия момент е народен представител в 49-то народно събрание,  член на Постоянната комисия по земеделието, храните и горите и на Постоянната комисия по превенция и противодействие на корупцията.

В периода 2019 – 2023 г. е заместник-председател на Общинския съвет в град Плевен, както и председател на постоянната комисия по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ към местния парламент.

Свилен Трифонов има магистърска степен по право и по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. Роден е в Плевен, където живее, работи и участва активно в политическия живот.

  1. Виолета Георгиева Иеремиева е трета в листата – филолог, областен управител на област Плевен от 13.07.2023 г., зам.-областен в управител в периода януари – август 2022 г. От три десетилетия борбата за правата на хората с увреждания, най-маргинализираната група в обществото ни, е моята кауза и мисията ми в живота. Ще продължа да отдавам цялата си енергия за решаването на множеството сериозни проблеми, касаещи нормалното съществуване не само на хората с увреждания, а и на всички хора в неравностойно положение.
  2. инж. Драгомир Бориславов Рангелов – управител на магазин за телекомуникации
  3. доц. Ангел Данчев Йорданов – Акушер-гинеколог, онкогинеколог
  4. Людмил Георгиева Софрониев – икономист, общински съветник и областен координатор на ПП
  5. Тодор Георгиев Еленков – френска филология, женен с две деца, бивш заместник кмет на община Плевен
  6. Антон Петров Димитров – ветеринарен лекар, земеделец в община Долна Митрополия
  7. доц. Константин Димитров Господинов – кардиолог
  8. Петя Валериева Николова – акушерка, медицински представител
  9. инж. Златко Илиев Урумов – специалист в строителството и инвестиционното проектиране
  10. Александър Драгомиров Ганчев – магистър по философия и финансист
  11. Владимир Тодоров Цветков – собствен бизнес в община Гулянци
  12. Иван Михайлов Мишев – земеделски производител

Информация и снимки: Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Плевен

  1. инж.Александър Пенков Йотков – строителен инженер ВиК, от октомври 2023г. до момента изпълнява длъжната заместник областен управител на Плевен.

16. Елена Иванова Илиева – финансист, счетоводител в немска фирма

#тагове:

НАЙ-НОВИ: