Плевенчаните Ани и Венелин Георгиеви с трети места от международен фестивал в Израел

01.05.2024 13:51

На 28 април станаха известни резултатите от международния фестивал „Българска душа на Святата земя“ в категория „Фотография“. Ани спечели третата награда в V възрастова група за красив кадър от южното ни Черноморие, а Венелин- трета награда в III възрастова група за снимка, запечатала снежна картина край София.

Във фестивала, организиран от Изпълнителната агенция на българите в чужбина, взеха участие стотици деца от различни краища на света, обединени от идеята за съхранение на културното наследство на България и Израел. Форумът се провежда ежегодно под егидата на кмета на град Бат Ям (Израел). Участниците по категории се оценяват от международно жури, включващо специалисти от съответните области.

Ани и Венелин Георгиеви са брат и сестра от Плевен, които се представят достойно във всички състезания и конкурси, в които участват. И двамата са отлични ученици в Математическа гимназия „Гео Милев“. Ани е горд член на Клуб 2016, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2023 (с литература), а Венелин – на Клуб 2019, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 (с математика) на Фондация „Димитър Бербатов“.

Това информират за Плевен за Плевен от фондацията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: