Вокална група „Дивна“ и Танцов състав „Сборенка“ участваха в Международен Фолклорен фестивал

24.04.2024 17:36
Вокална група „Дивна “ и Танцов състав „Сборенка“ участваха на 20 април в Четиринадесетия Международен Фолклорен фестивал „Шопски наниз“ в гр. Костинброд. Фестивалът се проведе в големия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“.
Организатори за поредна година на МФФ „Шопски наниз “ бяха Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов -1947“, гр. Костинброд, НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890“, гр. Костинброд и НЧ „Заря -1914“, гр. Костинброд, със специалното съдействие на всички социални центрове на територията на община Костинброд и ПГВМСС „Свети Георги Победоносец“.
Фестивалът имаше за цел да популяризира българския фолклор и да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи. Мисията на организаторите бе събитието да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество, както и да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област.
Във Фолклорен фестивал „Шопски наниз“ се включиха любителски колективи и индивидуални изпълнители, представящи автентичен и обработен танцов, песенен и/или словесен и обреден фолклор.
Фестивалът имаше състезателен характер. Изпълненията се оценяваха от професионално жури в областта на фолклора.
Всички състави, школи и формации от община Костинброд участваха във фестивала извън конкурсната програма.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: