С творческа среща с млада романистка НЧ „Зора-1990“ село Победа отбеляза Световния ден на книгата

23.04.2024 13:55

Световният ден на книгата и авторското право бе отбелязан в Народно читалище „Зора-1990“ село Победа с творческа среща с младата и талантлива българска авторка Йоана Вълчева.

Гости на литературната среща бяха Даниела Александрова – кмет на село Победа, Галя Кучева и Детелина Тинчева от НЧ “Неофит Рилски” гр. Тръстеник, Живко Димитров и Васка Русанова от НЧ “Просвета” гр. Долна Митрополия, Веска Кръстева от НЧ “Наука” с. Комарево, Галя Димитрова от НЧ “Искра” с. Горна Митрополия и Гергана Христова от МИГ Долна Митрополия – Долни Дъбник.

Авторката определя жанра, в който пише, като романтичен трилър. Йоана Вълчева представи трите си издадени романа “Съвест”,” Пегол” и “Пратеник на полумесеца”, които имат много читатели и последователи. Младата и красива писателка умее да създава силни герои, чиито образи се запечатват дълго в съзнанието на всеки читател, срещнал се с тях. Тя сподели пред местната публика за огромния си успех, романът „Пратеник на полумесеца“ да участва за първи път на Лондонския панаир на книгата и сред заглавията, които са представени на българския щанд.

Последва непринуден разговор и импровизирано интервю с авторката, след което всеки желаещ си закупи от нейните книги с автограф.

В края на срещата, в знак на благодарност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и сувенири, ръчно декорирани от децата, творящи в читалището.

Това информира Димитринка Гетова, секретар на НЧ „Зора -1990г.“, село Победа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: