С кратка церемония официално бяха открити три нови стаи в ДГ „Пролет” – Койнаре

18.04.2024 9:28
С кратка церемония вчера официално бяха открити три нови стаи в ДГ „Пролет” – гр. Койнаре.
За екипа на детското заведение това бе израз на отговорност и загриженост. Ден, пълен с благодарности към всички, подкрепили създаването и откриването на солната стая, стаята по БДП и стаята за игротерапия.
Гости на празника бяха кметът на Община Червен бряг – Атанас Атанасов и зам.-кметът Нина Коцева, представители на Кметството и Читалището от гр. Койнаре, колеги и директори на детски градини от общината.
„Солната стая в детска градина не е лукс. Тя е поредната иновативна крачка за укрепване здравето на деца и персонала“, сподели директорът на ДГ „Пролет”, г-жа Белякова.
След близо 20-годишно забвение и разруха, това крило в детската градина се превърна в едно от най-желаните места за малчуганите и техните преподаватели.
„Щастлив съм, че съм гост на такова хубаво събитие. Бъдещето на нашите деца е наша основна отговорност и задача, която трябва да изпълняваме, затова здравето, образованието и възпитанието са наш приоритет.
Ето защо всяка една ваша инициатива, от подобен род, ще среща пълна подкрепа от ръководството на Общината”, каза Кметът на община Червен бряг, в своето приветствие към присъстващите и призова учители и директори да бъдат по-креативни и енергични, за да направят общината по-добро място за живот на децата ни.
Той изрази надежда, че тепърва ще има хубави поводи за такива срещи.
„В следващите две години предстоят изключително сериозни инвестиции в сградния фонд на образователната инфраструктура в общината”, каза още г-н Атанасов.
Информация и снимки: Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: