Изложба на талантливата млада художничка Елена Велкова ще бъде открита на 29 август в Арт Център Плевен

24.08.2023 8:47

Изложба на талантливата млада художничка Елена Велкова ще бъде открита на 29 август в Арт Център Плевен от 17.30ч.. С нея плевенският културен институт продължава своята кураторска политика да представя както утвърдени имена, чертаещи тенденции в българското изобразително изкуство, така и нови автори със собствена стилистика и натюрел.

Елена Велкова е родена на 2.6.1993г. Февруари 2018 завършва бакалавърска и магистърска степен в ателието на проф. Ивайло Мирчев и проф. Десислава Минчева, специалност Живопис в НХА. През 2016г. заминава за Венеция по програма Еразъм, където учи един семестър, отново специалност Живопис. През 2018, е приета за втора магистратура в ателието на проф. Серджо Наникола, в Милано, където прекарва два семестъра.

От 2018 година работи, като преподавател по Изобразително изкуство в 129. ОУ „Антим I”. От 2022г. е асистент преподавател по рисуване в УАСГ, катедра „Рисуване и моделиране“. От 2014 година до днес участва в множество изложби  и конкурси, като печели и редица награди.

В Арт Център Плевен художничката ще представи емблематични за творчеството й платна, изпълнени с маслени бои, акварел и фотографски принт с намеса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: