На 18 юли е празникът на град Левски. Вижте програмата!

11.07.2023 16:48

На 18 юли се навършват 186 години от рождението на Апостола на Свобода – Васил Иванов Кунчев –Левски – българинът, който с делата и мъдростта си преодоля времето и остана в сърцето на своя народ.

Символ на себеотрицание и надежда, на национална гордост и повеля за отговорност към думи и дела, към Отечеството.

Вече 78 години Левски е град. Рожденият ден на Апостола на Свободата 18 юли е празник за град Левски.

Празничните прояви започват на 14 юли с тренировки за III кръг от Държавен шампионат по автомоделизъм за електро модели на спортните  площадки в ОУ „Максим Горки“ от 14.00ч., на 15 юли от 10.00ч. ще бъдат квалификациите на Държавния  шампионат и на 16 юли финалите и награждаването.

Открит турнир по тенис на корт под патронажа на  кмета на Община Левски ще се проведе за втора поредна година на 15 и 16 юли на Общински спортен  комплекс – Левски и спортни площадки в СУ „Крум Попов“. Общински тенис клуб „Левски-2019″ има за партньор тенис клуб „Левски – София” – клуб със 112 годишна история.

На 16 юли на Общинския плувен комплекс  в Левски от 13.00ч. ще има състезание по плуване за всички желаещи да се разхладят и опитат късмета си в спортно състезание.

На 17 юли деца ще рисуват Апостола на Свободата от 9,00 часа – Детска арт-работилница-централен площад и паркова зона.

Фотоизложба „Децата на земята“ на СОНИК СТАРТ ще бъде открита на 17 юли от 09:30 ч. Културното събитие ще бъде сред природната красота на град Левски. На 18-ти и 19- ти юли изложбата ще бъде преместена в салона на Народното читалище „Георги Парцалев- 1901“.

Фото-изложбата „Децата на земята“ представя разнообразни творби, създадени от изявени и млади таланти, които изразяват своята връзка с природата и хуманитарните ценности. Посетителите ще имат възможност да се потопят в света на изкуството и да се вдъхновят от уникалните идеи, изразени във всяка от творбите.

Да празнуваме заедно българската музика, ни канят с концерт-спектакъл „Обич и песен“ – Росица Кирилова, Ева Найденова, Мими Иванова, Тони Димитрова, Братя Аргирови на 17 юли от 20,00 ч.в Летния театър при НЧ „Георги Парцалев-1901”.

На 18 юли, в деня на 186 –та годишнина от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски и празник на град Левски, първи ще поднесат своя поздрав детските танцови състави и изпълнители от НЧ „Георги Парцалев-1901” от 10.30ч. на площада пред Общината.

С гражданско поклонение пред паметника на Васил Левски ще изразим своята почит и признателност пред достойния син на България.

В празничната вечер на 18-ти юли след концерта на Представителен ансамбъл на Въоръжените сили на Република България на открита сцена пред Община Левски, ще има и празнична заря-проверка от НВУ „Васил Левски” Велико Търново.

Информация: Пресцентър на Община Левски

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: