Ученичка на МГ „Гео Милев“ – Плевен е сред победителите в конкурса „Посланик за един ден“

31.01.2021 14:23

Анастасия Треновска от 9 клас на МГ „Гео Милев“ – Плевен е сред победителите в конкурса „Посланик за един ден“ – съвместна инициатива на Н.П. посланика на Великобритания у нас Роб Диксън и вицепрезидента на република България Илиана Йотова.

Деветокласничката е впечатлила организаторите със своето есето  “Ако бяхте посланик за един ден, как бихте помогнали на България да се възстанови от пандемията.“ Преподаватели на Анастасия са Красимир Трифонов, Светослав Тодоров и Поля Якимова.

Анастасия ще има възможността да види отблизо какво е да си вицепрезидент на Р България и ще се запознае с работата на неправителствения сектор в България. Тя ще участва в програма на тема ромско образование, която ще се проведе онлайн през февруари 2021 г., организирана от Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. Ще разбере как работят неправителствените организации в България и по какъв начин подкрепят различните сектори в справянето с кризата, свързана с COVID-19.

Събитието на високо равнище на конкурса ще се състои през март през март. То ще се фокусира върху победителките и техните постижения в хода на инициативата. Мероприятието ще се проведе онлайн.

Ще припомним, че преди ден от ДФСГ „Интелект“ – Плевен съобщиха, че тяхна ученичка също е сред победителите в конкурса „Посланик за един ден“. Това е Александра Руменова, ученичка от 11 клас, която ще работи с посланика на Австрия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: