От 12 октомври Топлофикация – Плевен започва запълване на сградните инсталации за началото на отоплителния сезон

12.10.2020 14:36

От Топлофикация – Плевен обявиха, че имат готовност да стартират новия отоплителен сезон.

„Съгласно нормативната уредба общото включване на отоплението в гр. Плевен може да започне след 3 последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и дългосрочна прогноза от НИМХ за застудяване“, обяви изпълнителният директор инж. Йордан Василев.

Той обясни, че непрекъснато следят прогнозата за времето и ще реагират съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.

„От 12.10.2020г. Топлофикация – Плевен започва запълване на сградните инсталации за отопление. В тази връзка напомням на клиентите да приключат всички ремонти по отоплителните тела и вътрешните инсталации на сградите.“ – призова инж. Василев.

Необходимо е вентилите на радиаторите в топлофицираните имоти да се отворят максимално, за да не се налага допълнително обезвъдушаване на отоплителните инсталации. Директорът обърна внимание и че е важно да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите.

„Ако има изгаснал дисплей, клиентите трябва да се свържат с топлинния счетоводител, обслужващ сградата“. – обясни инж. Василев.

Инж.Василев напомни, че  при желание от страна на живущите в сгради-етажна собственост, може да поискат включване на отоплението преди официалното начало на отоплителния сезон. За целта е необходимо да представят в Център за обслужване на клиенти заявление, подписано поне от 2/3 от собствениците в сградата.

„Здравните заведения, детските градини и училищата, както и административните и офис сградите също могат да поискат предварително включване на отоплението. Необходимо е директорът да изпрати писмено заявление в Топлофикация – Плевен.“, допълни директорът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: