Канят плевенчани да се включат в международно онлайн проучване: Коронавирус и мобилност

10.04.2020 15:19

Започва международно онлайн проучване за влиянието на пандемията КОВИД-19 върху ежедневната мобилност. Инициативата е на Научния отдел по Транспортно планиране и Транспортна техника на Техническия университет във Виена (TU Wien – FVV) и се реализира в партньорство с ОП „Софпроект“ в България.

Целта е да се събере възможно най-пълна информация за промяната на всекидневните транспортни навици на хората по света в ситуацията на извънредни мерки и ограничения. Създадената база данни ще послужи на научните общности да анализират и предложат стратегии за бъдещото развитие на транспортния сектор. Резултатът ще е адаптиране и модернизиране на  транспортните услуги в градовете, така че да бъдат предотвратени негативните ефекти при възникването на подобни извънредни обстоятелства.

За да се включите в проучването е необходимо да попълните анкетата „Ковид – 19 и мобилност“, която е преведена на български език и отнема максимум 10 минути. Присъединете се към глобалната инициатива, като ни помогнете да съберем повече данни за придвижването в България по време на пандемията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: