Президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на ВВВУ „Георги Бенковски“

18.01.2020 13:10

На 20 януари, понеделник, държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото откриване на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. За това информират от Пресцентъра на Президентството.

В 11.00 часа президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили ще приеме почетния караул, след което ще наблюдава ритуала по връчване на бойното знаме на ВВВУ „Георги Бенковски“ и ще произнесе слово.

Ще припомним, че на 18 април 2019 г. Народното събрание приема решение за откриване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ и за закриване на факултет „Авиационен“ в структурата на Националния военен университет „Васил Левски“, като дейността на факултета преминава във факултет „Авиационен“ в структурата на ВВВУ „Георги Бенковски“. Решението влезе в сила на 1 януари 2020 г.

От 1 януари 2020 г. с президентски указ № 289/16.12.2019 г. полковник Юлиян Радойски е назначен за Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ и повишен във висше военно звание „бригаден генерал“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: