Екологично модно шоу представиха малчуганите от СОУ „Иван Вазов“

09.03.2014 11:58

9.03.vazov

Учениците от 1 до 4 клас на СОУ „Иван Вазов“ получиха еко-послание чрез международния проект „Повече дървета? Да, моля!” да се включат в екоревю, информират от плевенското школо. С участието си малчуганите доказаха, че рециклираните материали могат да бъдат полезни. 81 деца от 1 до 4 клас дефилираха с изработените от тях и близките им екологични облекла. Екоревюто за малките ученици се превърна в красив празник, свързан с грижата за природата, в едно атрактивно шоу, посрещнато с въодушевление и много емоции от публиката.
Учениците от почти всички паралелки с желание се впуснаха в изработването на уникалните дрехи, украшения и аксесоари. Различните видове хартия, найлон, станиол и ред други отпадъчни материали бяха превърнати от сръчните ръце на учениците в оригинални и неповторими костюми. Творците влязоха и в ролята на манекени и превзеха с лекота „модния подиум”. Чрез богато въображение на „дизайнерите” оживяха и приказните герои – Синята фея, Пинокио, принцеса Аврора. Не липсваха сред героите рицарите от Средновековието, които имаха бойно снаряжение от хартия. Като на дворцов бал, на фона на приятна италианска музика, се редуваха красиви и оригинални модели.
Екологичното модно шоу предизвика голям интерес най-много сред учениците от трети клас. Някои от учениците от 2Б и 3Б клас имаха ушити по два уникални тоалета. Най-малките участници бяха трима първокласници – от 1Г и 1В клас. С богато въображение и под знака на аплодисментите всички малки манекени се чувстваха прекрасно в своето облекло от рециклирани материали. Част от децата сами си бяха измислили и приготвили дрехите от найлонови торбички, от хартия, а на други родителите бяха вложили много естетика за успешното представяне на децата си в модното екологично шоу. За чудесното представяне в ревюто малките получиха грамота и химикалка.
Снимка: СОУ „Иван Вазов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: