Преизбраха инж. Ангел Несторов за управител на „Тролейбусен транспорт“

27.06.2019 11:51

Със свое решение от днес Общинският съвет на Плевен преизбра инж. Ангел Несторов за управител на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ за срок от още 3 години. Решението бе прието без дебати с 37 гласа „за“, 1 „въздържал се“, против нямаше.

При представяне на предложението бе посочено, че в изпълнение на решение от 25.06.2015 г. на Общинския съвет инж. Ангел Несторов е избран за управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД за срок от 3 години, като в последствие с допълнително споразумение този срок е бил удължен с още една година.

Съгласно общинската Наредба № 8 за условията и реда за упражняване на правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества, Общинският съвет когато упражнява правата на едноличен собственик на капитала в еднолични дружества с ограничена отговорност, избира и освобождава от длъжност и/или отговорност управителя на дружеството. В тази връзка днес Общински съвет – Плевен, гласува освобождаване от длъжност и не освобождава от отговорност инж. Ангел Несторов – управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.

С точка втора на същото решение инж. Несторов бе преизбран за управител на общинското дружество, като при гласуването и председателят на Общинския съвет Мартин Митев, и кметът на Общината Георг Спартански, подчертаха добрите му управленски качества. Срокът на новия договор за управление е 3-годишен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: