Мостът при Ясен е обезопасен, но се нуждае от основен ремонт

20.02.2014 18:07

Мерките за обезопасяване на моста при с. Ясен бяха извършени изцяло от Община Плевен . Реагира се веднага след получен сигнал към 03 часа на 19 февруари за скъсана част от предпазен парапет, мантинела и от тротоарната конзола на съоръжението. Незабавно беше уведомена и «Гражданска защита».

most4
На място веднага беше изпратен екип от общината, който разчисти падналите бетонови парчета и участък от предпазнаия парапет. По време на действията, продължили до 08 часа, беше осигурено дежурство на служба «Пътна полиция».
Мостът е безопасен за движение, но се нуждае от сериозен ремонт, е констатацията на Главния инженер на Община Плевен. За състоянието на пътното съоръжение той сигнализира още през м. май 2013 год. Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Писмото е придружено с всички необходими документи и снимков материал. До този момент отговор не е постъпил в Община Плевен.
За реконструкцията по предварителна количествено-стойностна сметка са необходими над 1 200 000 лева. Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: