Родственица на Васил Левски бе гост на Кнежа

20.02.2019 11:30

Емоционално премина срещата-дискусия на тема „Животът и делото на Левски“ в град Кнежа, организирана по повод 146 години от обесването на Апостола на свободата. Специален гост бе Христина Богданова – една от преките наследници на Апостола. Тя запозна участниците в срещата с вълнуващи разкази и семейни истории от живота на Левски. Учениците проявиха интерес и зададоха множество въпроси, на които Христина Богданова разказа с чувство на гордост и умиление пред паметта на Дякона.


Програмата започна с изпълнението на малката Никол Пахарска, която рецитира стихотворението „Левски“. Иван Първановски беше подготвил и представи интересна презентация с биографични данни за Апостола и делото му. Бе прожектиран филмът „1982“, отразяващ последната година от живота на Левски. Мария Деянова – директор на Исторически музей – гр. Карлово запозна присъстващите с подробни исторически факти за родното място, семейството и революционната дейност на Васил Левски.


„Сърдечно благодаря на г-жа Богданова и г-жа Деянова затова, че се отзоваха на поканата и превърнаха срещата ни в интересна и вълнуваща дискусия!“, казва кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.

Снимки и информация: Община Кнежа
#тагове:

НАЙ-НОВИ: