Плевенската полиция отново удари тютюневия картел. Пласьорите нямат край…

27.01.2014 14:21

27.01.tutun

Вчера около 1 часа на първокласен път София – Русе в близост до надлеза за КАТ – Плевен автопатрул спира микробус «Пежо Боксер», управляван от 25-годишен от село Буковлък. В колата е пътувал и 38-годишен от същото село. При извършената проверка са открити около 120 зеблени чувала, съдържащи тютюн. Мъжете са задържани за 24 часа. Извършен е оглед от разследващ полицай. Микробусът с тютюна се намира на съхранение в 01 РУП-Плевен. Уведомен е райнонен прокурор за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
97 кутии с контрабандни цигари, 7 кутии по 200 къса със заготовки за цигари и 9.800 килограма с насипен тютюн конфискуваха плевенските полицаи при поредната си акция по линия акцизи. На 24 януари около 6 часа на плевенската улица „Лозенка“ служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен са извършили проверка на лек автомобил „Порше“, управляван от 44-годишна от Плевен. В автомобила, под предна седалка, са намерени 2 чанти, съдържащи 36 прозрачни полиетиленови плика с тютюн, с общо тегло около 6.400 кг. Намерената тревиста маса е предадена с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз, в размер на около 972.8 лв. Работата по случая продължава разследващ полицай.
Същия ден около 05:30 часа след детелината на главен път в посока град Русе служители на сектор „Пътна полиция“ и сектор “ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на МВР – Плевен спират лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 36-годишен от Плевен. В автомобила са установени общо 97 кутии с цигари без бандерол от количества и марки, както следва – марка ‘Palladium’ – 21 кутии, марка ‘Turqoavise’- 38 кутии и марка ‘Diva’ – 38 кутии. Тютюневите изделия да предадени с протокол за доброволно предаване от пътника в колата – 35 годишен от село Буковлък. За извършено престъпление по чл. 234 от НК е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор.
Пак в петък за времето от 9 часа до 17 часа е проведена специализирана акция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на 02 РУП- Плевен. При извършената проверка в района на пазар в града са установени улични търговци от село Буковлък. От 53-годишна са иззети 2 полиетиленови плика, с размери 25х20 см. съдържащи тютюн с общо тегло около 0,4 кг, 4 кутии по 200 къса със заготовки за цигари. От 20-годишен са конфискувани 7 полиетиленови плика, с размери 25 х20 см. съдържащи тютюн с общо тегло около 3 кг и 3 кутии по 200 къса със заготовки за цигари. Съставени са два акта за нарушения по Наредба №14 на Общински съвет – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: