Близо 600 лева събраха военни от Плевен и Белене за кампанията на Фондация „Деца на Българската армия”

13.01.2014 16:03

13.01.suhopatni

На 10 януари в Сухопътните войски окончателно приключи коледната благотворителна кампания за набиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”. В различни благотворителни прояви – базари, концерти и тържества беше събрана и предоставена на фондацията сумата от 10 181,50 лева. В кампанията участваха всички военни формирования от Сухопътните войски, като тези на територията на Плевенска област – ВФ 2880 – Белене и ВФ 22160 – Плевен, събраха съответно по 365 и 225 лева.
Грижата на военнослужещите и цивилните служители от формированията на Сухопътните войски за децата на Българската армия не приключва с края на коледната благотворителна кампания. Ежемесечно те са заявили и доброволно заделят от заплатите си различни суми, които се превеждат по сметката на фондацията. Командването на Сухопътните войски се включва редовно в различни инициативи на Министерството на отбраната за организиране на пълноценния отдих на децата на своите колеги, загинали при или по повод изпълнение на военната служба.
Освен даренията за Фондация „Деца на Българската армия” целогодишно при необходимост военнослужещите и цивилните служители от формированията на Сухопътните войски провеждат кампании за подпомагане на военнослужещи и техните семейства, изпаднали в нужда по здравословни причини, при които се събират и предоставят средства в размер на десетки хиляди лева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: