Ивайло Калфин в Плевен: Важен е не толкова размерът на евросредствата, а резултатът за страната ни от тях

16.12.2013 15:29

16.12.kalfin

Среща с евродепутата Ивайло Калфин се проведе днес в зала „Плевен” на Областна администрация. Инициативата бе на Областния съвет на БСП – Плевен, като пред плевенската общественост Калфин представи кратък отчет за свършеното от групата социалисти в Европейския парламент, а също така очерта рамката на бюджета на Европейския съюз за 2014 г.
Евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите сподели, че е работил върху 103 законодателни акта и директиви. По 16 от тях той е бил основен докладчик, като това го нарежда на първо място сред българските евродепутати по активност. Работих по досиета, които са изключително важни, сред които бюджетът на Европейския съюз до 2020 г. на стойност от 960 млрд. евро, както и теми, свързани с откритостта на управлението в администрацията и публичната информация в интернет, начина на контрол на бюджетните средства и т.н., очерта най-общо дейността си Калфин. Той заяви, че един евродепутат е ефективен тогава, когато е част от една по-добра координация между правителство, местна власт и работа в Европейския парламент. За съжаление, не мога да се похваля с голямо желание за това от страна на предишното българско правителство, като единствено по моя инициатива всички евродепутати от нашата страна се събирахме веднъж месечно, отбеляза Ивайло Калфин, не скривайки, че очакванията му са за много по-тясно сътрудничество с правителството през новия мандат.
България е един избирателен район и затова физически е доста по-трудно да се стигне до всяка една точка на страната, коментира той контакта между депутати и избиратели. По думите му, ефикасна алтернатива е по-активното използване на социалните мрежи. Лично аз поддържам профили във „Facebook”, „Twitter” и „YouTube” разкри депутатът в ЕП. Дори според едно изследване съм най-активният сред българските представители в Европарламента, като през социалните мрежи съм контактувал с 10 000 души, разкри още Калфин.
При визитата си в Плевен Ивайло Калфин отбеляза още, че твърде широко у нас се коментира стойността на европейските субсидии, а не това какъв е резултатът от тях. Конкретно за сектор „Земеделие” той изтъкна, че е от огромно значение те да се използват така, че да стимулираме производството. Вместо това имаме по-малко от 10% от земеделските производители, които вземат 90% от тези средства – произвежда се зърно и се изнася и когато говорим за публични средства въпросът е това ли е интересът на държавата, даде пример Калфин.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: