767 кандидат-гимназисти са подали заявления за първо класиране в област Плевен

23.06.2016 9:06

20.11.school

767 кандидат-гимназисти са подали заявления за участие в първо класиране в профилирани и професионални училища и паралелки в област Плевен. Това научихме от Албена Тотева, началник на Регионален инспекторат по образование – Плевен.

398 бъдещи осмокласници, които са издържали успешно и двата изпита по математика и по български език и литература, обаче не са подали документи за първо класиране. Ако променят решението си и пожелаят да кандидатстват, могат да се включат едва в третия етап на класиране при обявени свободни места.

Ще припомним, че подаването на документи за участие в първо класиране в област Плевен ставаше в 11 училища-центрове. Там ще бъдат обявени и резултатите, които се очакват в понеделник, 27 юни.

Записването на приетите на първо класиране ученици става в периода от 28 до 30 юни. Тези, които не са доволни от първото класиране, може да участват в следващите – второ и трето класиране.

Ако приемем, че средно бъдат приети по 18 ученика в паралелка, то на първи етап на класиране би трябвало да се сформират около 42. Трябва обаче да се отчете и фактът, че най-желаните паралелки се попълват с по 26 деца още на първо класиране.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: