230 гости очакват на благотворителния пролетен бал от Фондация „Св.Иван Рилски”-Плевен

21.03.2016 13:42

bal

230 гости очакват на благотворителния пролетен бал от Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен. Събитието ще се проведе утре вечер от 19 часа в ресторанта на хотел „Ростов”.

„За да наберем средства, за да продължаваме да помагаме!” – така обобщи целта на благотворителното събитие управителят на фондацията д-р Елиза Георгиева днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен.

По традиция събраните средства по време на бала ще се изразходват за закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, финансиране на магнитно резонансна диагностика на млечна жлеза и мобилна стоматологична помощ в малките населени места с даряване на зъбни протези на социално слаби възрастни хора.

На вече традиционния благотворителен търг гостите ще могат да закупят произведения на изкуството, дарени и изработени от жени с онкологични проблеми, както и от професионалисти, като ги очакват и много подаръци от благотворителната томбола. Специално за утрешния бал малките творци от Школата по керамика при ЦРД-Плевен с ръководител Вяра Савова са изработили и дарили изящни произведения. Дарения за каузата на Фондацията са направили и ученици от ОУ „Д-р Петър Берон”, дизайнерът Венета Василева, както и една пациентка, изработила гоблен с лика на Богородица. Свои творби е предоставила и Вяра Савова, отново ще бъдат разиграни на търг две икони на Красимир Савов, изработени върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир.

Специален гост на вечерта ще бъде Люси Дяковска, както и станалото популярно напоследък трио А.В.А.

След месец благотворителен бал за каузата на Фондация „Свети Иван Рилски” ще се проведе и в столицата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: