Шефката на Парламента и здравният министър откриха модернизирана клиника в Плевен

04.02.2013 13:03

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова откриха модернизираната Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” ЕАД – Плевен. Събитието уважиха областният управител Иван Новкиришки, кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, ректорът на МУ Плевен проф. Горчев и други представители на държавни и общински институции.

анестезиология
През 2012 г. болницата получи целево финансиране в размер на 350 00 лева от Министерство на здравеопазването по проект за основен ремонт на Клиника по анестезиология и интензивно лечение и покрива на Централен операционен блок.
Извършените ремонтни дейности отговарят на Европейските стандарти за качество. Подменени са вътрешната дограма и инсталацията за медицински газове и ВиК. Клиниката е напълно климатизирана, положени са нови антибактериални покрития, поставени са вътрешни преградни противопожарни врати и е изградена нова външна евакуационна стълба.
Модернизацията на клиниката отговаря на предизвикателствата на времето и очакванията на хората за модерно здравеопазване и повишаване на качеството на медицинските услуги.
„В изпълнение на тази приоритетна за ръководството на УМБАЛ – Плевен задача през миналата година стартирахме проект за доставка на медицинска апаратура и ремонт на общата стойност 6. 5 милиона лева. Паралелно с това работим по проекти, свързани с финансиране на дейности по диагностика на професионалните болести от Фонд „Условия на труд” и по програма Леонардо да Винчи за квалификация на лекари. – заяви на откриването директорът на лечебното заведение д-р Наташа Манева – Несъмнено, най-високата оценка на усилията ни да превърнем втората по големина болница в България в модерно лечебно заведение е решението на Министерския съвет за купуване на линеен ускорител, който ще осигури високотехнологично лъчелечение на пациентите ни с онкологични заболявания.”
През 2012 УМБАЛ – Плевен получи отлична акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност и обучение и завърши годината с положителен финансов резултат. Близо 40 000 души са се доверили на професионализма на медицинските специалисти в Университетската болница, 500 от тях са лекувани в реанимация – болни от региона, България и света.

окръжна болница плевен

На откриването на модернизирана клиника председателят на Народното събрание призова всички плевенски лекари да не се поддават на изкушенията за работа в чужбина или други лечебни заведения в страната, а останат в града ни и го превърнат във водещ научен и лечебен център в България. Министър Десилслава Атанасова пък пое ангажимента да помага за обновяването и оборудването с модерна техника и на другите клиника на УМБАЛ „Георги Странски”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: