Най-добрите китари на Плевен звучаха за Международния ден за борба с наркоманиите (галерия)

27.06.2018 10:06

С младежки хепънинг-концерт „Последвай живота!” Общински съвет по наркотични вещества – Плевен и Превантивно-информационен център за зависимости отбелязаха Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици – 26 юни. Лошото време не помрачи празника, а публиката в зала „Катя Попова“ се наслади на невероятните изпълнения на възпитаниците на китарните педагози Николай Михайлов и Любомир Анов. Участие в проявата взеха Плевенски китарен ансамбъл, Антонио Макавеев, Марио Цветков и Христо Манчев, група „Crazy Energy“, Мартин Ангелов, Веселин Георгиев, Симеон Банков и Марина Бадева, която изпълни на финала емблематичната „Моя страна, моя България“ на великия Емил Димитров.

Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества – Плевен Катя Божикова сподели, че тази година Международният ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици преминава под мотото „Първо слушай!“. „С това мото идеята на ООН е да каже, че преди всеки проблем в нашия живот стои неслушането и неразбирането, това, че често забравяме да общуваме и споделяме. Именно в подкрепа на този наслов решихме да послушаме най-страхотните китари на Плевен“, обърна се към публиката Божикова. Тя благодари на преподавателите по китара Николай Михайлов и Любомир Анов и техните възпитаници и анонсира, че концертът е генерална репетиция за участието на плевенските таланти в „Burgas Jam“.

„Вярвайте, мечтайте, изберете да живеете!“. С тези пет думи се обърна към младата публика психологът от ПИЦ – Плевен Илиан Илиев. Към неговия апел се присъедини и колегата му Валентин Минков, който пожела на младежите да вярват в успеха, да вярват в себе си, да не се плашат от предизвикателствата и да не посягат към наркотиците.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: