Панорама мол Плевен ще е домакин днес на финалния кръг от Националния шампионат по стрийт фитнес

23.06.2018 8:20

Финалният 18-ти кръг от Националния шампионат по стрийт фитнес за сезона 2017/2018г ще се проведе днес, 23 юни, в Панорама мол Плевен. На първото по рода си състезание в Панорама мол ще присъства и Йордан Йовчев.
Клубът по гимнастика и стрийт фитнес „STREET WORKOUT BULGARIA” (СКГСФ „STREET WORKOUT BULGARIA”) е учреден през лятото на 2016г. За председател на клуба е избран единодушно легендарния български спортист – Йордан Йовчев. Още януари 2017 е приет за член на Българска федерация по гимнастика и е вписан в регистъра на Министерството на младежта и спорта. Малко по-късно става първия и единствен колективен член от България на Световната федерация по стрийт фитнес и калистеника (WSWCF).

Правилата на състезанието са следните – ще се проведе в три категории – мъже до 16 години, жени и мъже над 16 години. В първи кръг, състезателите ще имат право на един сет от 3 минути, за да покажат уменията си. А най-добрите ще се класират за втори кръг, където ще имат право на още един сет от 3 минути. Двамата най-добри от всяка категория ще се класират за големия финал, който ще се проведе на 7-ми юли в София – парк Герена. Там атлетите в категория „до 16г.“ ще се състезават за купата на София, а жените и мъжете (над 16г.) ще се борят за участие в световното първенство в Москва. Важно е да помним, че записването започва от 10:00ч., а самото състезание от 11:00ч. Състезателите трябва да носят флашка с две песни за двата сета.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: