Зам.-министър Ангел Попов: До закриване на автобусни линии Плевен-София няма да се стигне

21.06.2018 12:25

До закриване на автобусни линии Плевен-София няма да се стигне. В това увери днес заместник министърът по транспорта Ангел Попов плевенските депутати от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Ралица Добрева и Васил Антонов от БСП, които заедно с представители на Община Плевен и превозваческите фирми от региона се срещнаха с него. Повод за това бяха притесненията на транспортния бизнес от съкращаване на маршрутни разписания по автобусни линии от републиканската транспортна мрежа, касаещи квотата на община Плевен.

Въпросът бе поставен на вниманието на народните представители от Плевенско на нарочна среща по – рано тази седмица, на която се отзоваха само народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева.

Пред заместник-министър Попов народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, както и Браншовото сдружение на превозвачите споделиха, че едно такова редуциране на транспортните схеми поради липсата на час разлика между курсовете по съответното направление ще постави гражданите на Плевен при условия да нямат гарантиран превоз до столицата. Те настояха да се прецизира наредбата за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, за 60 минутни интервали между курсовете по съответното направление.

В лицето на заместник-министър Ангел Попов поставените проблеми намериха подкрепа за своето решение. Плевенчани могат да са спокойни, че транспортната обезпеченост по линията Плевен София ще остане непроменена.

Снимки и информация: ПП ГЕРБ-Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: