1300 кутии с цигари без бандерол и насипен тютюн иззети при спецоперация в Плевенско

20.06.2018 9:49

Плевенските полицаи са иззели два килограма насипен тютюн и 1300 кутии с цигари без акцизен бандерол в рамките на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера за времето от 7 часа до 15 часа са организирани претърсвания и проверки на търговски обекти и частни домове в област Плевен.

Около 07:00 часа в град Плевен на улица „Българска авиация“ е извършена проверка на 50-годишен от село Буковлък. В него са намерени 10 кутии с цигари без бандерол марка „Capital blue“. Те са предадени с протокол и предстои съставяне на акт по Закона за акцизитне и данъчните складове. Около 09:30 часа е извършена проверка на втори етаж в сградата на пазар в град Плевен и зад рекламен билборд са намерени 20 броя кутии с цигари без бандерол марка „Karelia slims“, като не е установен собственикът или държателят на акцизните стоки. Цигарите са иззети и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Около 10:30 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и РУ – Долни Дъбник са извършили проверка в търговски обект в град Искър и в частен имот. Установено е, че 39-годишна държи 100 броя кутии с цигари с марка „Capital blue“ без валиден български бандерол. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Кнежа и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

В 12:15 часа при проверка в частен дом в село Петокладенци е установено, че 58-годишен съхранява насипен тютюн без необходимия заплатен акциз. С протокол за доброволно предаване е иззета полиетиленова чанта, съдържаща жълто-кафеникава смес, наподобяваща тютюн с тегло около 0.500 кг.

В 14:40 часа на друг адрес в същото село са установени в къщата на 62-годишен е намерена жълто-кафява смес, наподобяваща тютюн с тегло около 1.500 кг. Насипният тютюн също е предаден с протокол за доброволно предаване. Нередовната стока се съхранява в полицията. За проверките е уведомен прокурор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: