Доброволци от Левски сред лауреатите на Националната младежка награда за проявени благородство и доблест

19.06.2018 16:32

Доброволци на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТД Левски бяха част от лауреатите на Национална младежка награда за проявени благородство и доблест през 2018 г. На тържествена церемония в резиденция „Врана“ на 11 юни, 2018 г. с любезното домакинство на Симеон Сакскобургготски се състоя връчването на първата по рода си будителска младежка награда „Доблест и благородство“ за младежи от 14 до 20 години. Наградата се дава за проявени смелост, милосърдие, честност, себеотрицание, героизъм, доблест и благородство.


Учредители на наградата са Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски Орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи“, физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров, Васил Етрополски и Държавна агенция за закрила на детето.
За номиниране на първите лауреати са направени допитвания до общественици, социално-ангажирани представители на бизнеса, представители на местната и централна власт, доставчици на социални услуги, представители на медиите и млади хора.


Доброволците на СОНИК СТАРТ в гр. Левски и ученици в СУ „Крум Попов“, Димитър Матеев, Галя Иванова, Денис Костова и Христо Методиев, заслужиха наградата „Доблест и благородство“ за своя невероятен принос в културния и образователен живот на общността. Уменията им да ангажират и заразяват другите около себе си с инициативи и кампании със социална насоченост и обществена значимост са пример за техните връстници.

Информация на екипа на Центъра за обществена подкрепа/ ЦОП /Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: