Одобриха схема за разполагане на преместваеми обекти в Градската градина

01.06.2018 16:22

Схема за разполагане на преместваеми обекти на територията на Градската градина, прие Общинският съвет на Плевен. Предвидените позиции са за машини за сладолед и пуканки, площадка за детски атракциони и позиции за продажби на детски играчки. По-подробно за решението информира на редовната си пресконференция днес в Пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
„За територията на Градската градина има действащ подробен устройствен план. С оглед спазване на Закона за устройство на територията подробните устройствени планове за паркове и градини, независимо от техния териториален обхват, се придружават и от план – схема за разполагане на преместваемите обекти. Градската градина, както знаете, бе обновена в рамките на мащабен европроект по оперативна програма „Регионално развитие 2007- 2013 г.“. Това също наложи приемане на нова схема за разполагане на преместваеми обекти в района. В новата схема конкретно са посочени вида и броя на преместваемите обекти, които ще бъдат разрешени“, поясни във връзка с решението Мартин Митев.
Приетата от Общинския съвет схема за разполагане на преместваеми обекта в Градската градина на Плевен включва 2 позиции за машини за сладолед, 2 за машини за пуканки, 1 за количка за продажба на царевица на пара, 2 за маси за продажба на детски играчки, 2 площадки за рисуване върху керамични фигури, площадка за механични детски монетни атракции и площадка за детски атракциони – батут и въртележки. Отдаването под наем терените ще се извърши по реда на Наредба № 7 на Общинския съвет, чрез публичен търг с тайно наддаване, чрез предварително представяне на предложенията на участниците в общинска администрация, поясни Мартин Митев. Той коментира, че смята за напълно нормално в район, където се събират много деца и родители, да бъде разрешено поставянето на предвидените по схемата атракциони.
На предходно свое заседание Общинският съвет одобри и три схеми за разполагане на детски електромобилчета в централната градска част на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: