Близо 200 деца се включиха в празника на МЦ КИРМ – Плевен

01.06.2018 14:49

Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред центъра в Плевен се изпълни с детски глъч и усмивки. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби. Голямата изненада бяха двамата малчугани от Струмица, Македония. За да се срещнат със своите лекари, акушерки и ембриолози те са пропътували дългия път от Македония до Плевен с усмивки и хиляди благодарности.

Малчугани, най-големите от които вече са на 11 години, танцуваха и пяха заедно с талантливите момичета и момчета от вокална група „Арлекино” към читалище „Съгласие”с диригент Виолета Боянова. Малки и големи играха, пяха и танцуваха заедно с DJ El Capitano в продължение на два часа. Празникът завърши с българско хоро, на което се хваната деца, родители и домакини от МЦ КИРМ – Плевен.

„МЦ КИРМ – Плевен е притегателно място за пациенти от цялата страна. Това го доказвате и всички Вие днес, мили наши деца и родители. За изминалите 11 години създадохме добър начин на работа, който ни дава максимален успех при диагностицирането на стерилитета, лечението и задържането на бременността, за да се стигне до нормални раждания. Пожелавам на всички много усмивки, прекрасен и незабравим празник в Плевен.”, поздрави присъстващите доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ Плевен.

За трета поредна година тържеството на центъра бе уважено от кмета на Община Плевен. Г-н Георг Спартански поздрави децата и техните родители за празника и им пожела да бъдат все така щастливи и усмихнати, да растат в игри и занимания. Да идват в Плевен всяка година на празника. Благодари на екипа на МЦ КИРМ – Плевен и лично на доц. д-р Емилияна Конова, за прекрасната инициатива на центъра, защото децата се нуждаят от постоянни грижи, любовта и внимание. „Децата са нашето бъдеще, те са нашата радост и гордост, ние трябва да се грижим първо за тях, и след това за всичко останало”, категоричен бе г-н Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: