Първата библиотека на открито в град Левски събра любители на книгите (снимки)

18.05.2018 17:01

Днес в зелената зона пред сградата на Община Левски беше открита първата библиотека на открито по инициатива на Екипите на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТДМ Левски под егидата на Соник Старт, кмета на община Левски и доброволци. Целта е да привлече вниманието на все повече деца и възрасни, да предизвика интерес към четенето и грижата за книгите, каза психологът Наталия Николова при откриването. Всеки може да вземе книга, да я прочете и върне, а може и да остави книга. ”Вземи ,прочети, върни или подари книга” е мотото на инициативата.


Книгите в библиотеката на открито са събрани от дарителска акция на доброволен принцип. Книгата пробужда всичко добро, убедени са организаторите и дава надежда за бъдещето.
Изказана беше благодарност на Община Левски, на фирма ”Еко строй”, осигурила материалите за прекрасните библиотеки, на доброволците, на Стойчо Петков, който с дърводелските си умения помогна на всички да сътворят това вълшебство, на всички участвали в поредицата от дейности, които са предшествали събитието – рисунки, есета и стихотворения, прекрасни макети на библиотеки.
С благодарност и поздрав за инициативата ,пожелание да събудим книгите, към всички се обърна гл.експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова. Юлхан Мюртезова библиотекар в библиотека „Веселина Геновска” подари книжки и покани всички да посетят и библиотеката , да четат повече пожела на децата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: