Плевен е спирка в национална здравна кампания за измерване на кръвното налягане

17.05.2018 8:20

Днес от 11 до 18 часа в Плевен – УМБАЛ “Д-р Г. Странски”- приемен кабинет проф. Тишева, в парк „Кайлъка” и пред Общината ще имате възможност да измерите вашето кръвно налягане безплатно. Събитието е по повод Световния ден за борба с хипертонията и е организирано от Българска Лига по Хипертония, Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross), Асоциация на студентите медици в България AMSB / Association of Medical Students in Bulgaria, Фондация „Национална мрежа Сърце за Сърце“, Дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“ и Община Плевен.

Всеки плевенчанин ще има възможността да измери безплатно кръвното си налягане с медицинска техника Microlife, притежаваща AFIB технология, която засича наличието на предсърдно мъждене (най-често срещаният вид аритмия, която увеличава риска от тробми и инсулт). Също така ще можете да получите безплатна консултация за здравни проблеми, свързани с хипертонията и предсърдното мъждене, кой е правилният начин за измерване на кръвното налягане и кога трябва да посетите медицински специалист.

Можете да научите повече за предсърдното мъждене и рискът от ИНСУЛТ на: https://www.microlife.bg/technolog…/…/patients/what-is-afib/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: