Плевенчани се включват в националния протест на автомобилните превозвачи

17.05.2018 8:30

Автомобилните превозвачи излизат на мирен протест срещу промяна в регламенти на ЕС, съобщиха от Съюза на българските превозвачи. Te ще покажат недоволството си срещу налагането на рестрикции на ЕС върху правото на свободно придвижване на стоки и хора по новите регулации „Мобилен пакет I“ И „Мобилен пакет II“.
Протестът на ТИР-ове и автобуси ще стартира от 10.00 ч. със следното местоположение:
– По бул. „Цариградско шосе“, в лявата лента на платното по посока към центъра на София, между 10 и 17 часа в отсечката между бул. „Брюксел“ и разклона за 4-ти километър ще бъдат разположени товарните автомобили на протестиращите.
– В протеста ще участват и автобуси, разположени в отсечката на разклона за бул. „Ситняково“.
В рамките на протестните действия ще бъде организирано и шествие на превозвачите и шофьорите, което започва в 13.30 ч. на площад „Македония“. Шествието ще премине по ул. „Алабин“ до Съдебната палата, след това по бул. „Витоша“ до парковото пространство пред НДК, където ще се проведе митинг.
Към протеста в София ще се присъединят и превозвачи в други градове на страната, както следва: Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, Смолян и др.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: