Зам.-директорът на ОУ „Максим Горки“ – Левски с престижна награда „Учител на годината“ на СБУ

17.05.2018 11:32

Надя Георгиева – зам.-директор на ОУ „Максим Горки“ получи заслужено признание за своя труд – високата награда „Учител на годината“ на заключителния етап на XXI –я Национален конкурс „Учител на годината“на СБУ на 11 май. Радостната новина съобщи Дора Давидова – Председател на Общ КС на СБУ –Левски.
Надя Георгиева- зам.- директор по учебно-възпитателната дейност и преподавател по информационни технологии работи в ОУ „Максим Горки“ 22 години, като 7 от тях е възпитател и учител, а 15 заместник-директор.
В престижния конкурс са кандидатствали 250 учители и директори от цялата страна. 74 от тях са номинирани в десет направления – за професионализъм, отдаденост и новаторство. 27 директори са носители на високия приз на Синдиката – „Учител на годината“ и четиридесет и седем на Специалната награда на СБУ.
Церемонията по награждаването на най-добрите и успешни учители и директори е открита с тържествено слово на Председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева. Отличните резултати и постижения на учениците в международни състезания са показател за добрата подготовка и високия професионализъм на учителите в България, е подчертала Янка Такева.
Официални гости на тържествената церемония са били : Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката, Йорданка Фандъкова – Кмет на гр. София, д-р Елеонора Лилова – Председател на ДАЗД, Чавдар Христов – Вицепрезидент на КНСБ, Живка Първанова – зам. – областен управител на София – град, проф. д-р Росица Пенкова – Директор на ДИУУ и Председател на журито на конкурса, началници на РУО, директори на дирекции от МОН, представители на академичните среди, социални партньори.
Поздравителни адреси са изпратени от Председателя на 44-то Народно събрание, Министър – председателя на РБългария, Вицепрезидента на РБългария, Президента на КНСБ, Началници на РУО.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: