Омбудсманът Мая Манолова дава старт днес в Плевен на шахматния „Турнир на шампионките“

14.05.2018 7:40

Днес от 14.30 ч. в хотел „Ростов“ омбудсманът Мая Манолова ще направи първия ход на шахматната дъска в „Турнира на шампионките“, който ще се проведе от 14 до 21 май 2018 г. в гр. Плевен.
Омбудсманът е патрон на състезанието, посветено на честването на 90 години организирано шахматно движение в България и 25-годишния юбилей от създаването на Интерпарламентарната асамблея по правосъдие. Организатор на турнира е народният представител Васил Антонов, който е в управителния съвет на „Българска федерация по шахмат 1928“ и е член на международния секретариат на Интерпарламентарната асамблея по правосъдие.
В турнира ще участват десет от най-добрите шахматистки у нас – гросмайстор Маргарита Войска – единадесет пъти шампионка на България, младите надежди – Нургюл Салимова, Виктория Радева и Габриела Антова, гросмайсторките Ива Виденова, Адриана Николова и Мария Велчева, както и международните майсторки Румяна Гочева, Елица Раева и Любка Генова. Те ще се състезават в 9 кръга по системата всички срещу всички. Награденият фонд на турнира е 8 000 лв., предвидена е и специална награда от Омбудсмана на Република България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: