УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен чества Международния ден на сестринството

11.05.2018 8:06

Вчера в „УМБАЛ – Д-р Георги Странски” ЕАД се проведе поредният Девети научно-практически форум за специалисти по здравни грижи, посветен на „Международния ден на сестринството – 12 май – грижа за Вас“. Това е рождената дата на Флорънс Найтингейл (1820-1910 г.) – основателка на модерното сестринство. Тя е и една от стоте най-влиятелни жени на всички времена. Датата 12 май е определена от Международния сестрински комитет през 1935 г. Като такъв започва да се отбелязва във всички страни след 1965 г.

Специалистите по здравни грижи бяха поздравени от Изпълнителния директор на болницата доц. д-р Цветан Луканов, д.м., за високия професионализъм и компетентност, за ежедневните усилия за опазване здравето и живота на пациентите хоспитализирани в болницата – мисия, на която всички сме се посветили и въпреки трудностите и неволите на деня, изпълнявате своите професионални задължения.

Залата се оказа тясна за включилите се във форума професионалисти по здравни грижи. Те бяха поздравени от Председателя на Първичното дружество ст.м.с. Мария Гиздовска, която им пожела да поддържат извоюваното високо, професионално равнище, да защитават авторитета на българските медицински сестри, акушерски и здравни професионалисти.

Главната медицинска сестра Ивайла Петкова изказа своята благодарност на всички професионалисти по здравни грижи, които въпреки трудностите и неволите на деня, изпълняват своите професионални задължения. Тя подчерта, че всеки един от тях има определен дял в успехите на успешното здравно заведение и самочувствието им на специалисти ще бъде още по-високо. Всички заедно сме способни да се справим с предизвикателствата и обратите на времето. Затова е необходимо благородният труд, който полагаме и високият професионализъм да бъде съчетан с компетентност и всеотдайност към грижите, които полагате за здравето и живота на хората, каза още Ивайла Петкова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: