Нова здравна инвестиция в Плевен

11.05.2018 14:30

В деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май, в Плевен отвори врати нов медицински филиал. Здравната инвестиция е осъществена от Медицински център „Екзакта медика“ в сътрудничество с фирма „ТАССИ“ ЕООД. Откриването на новия здравен филиал уважиха редица колеги и приятели на домакините, сред тях бе и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общински съветници. От името на местния парламент Мартин Митев връчи подарък – икона на Св. Иван Рилски, закрилник на лекари, учители и на целия български народ.

„Позволете ми от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име да Ви поздравя по повод откриването на новия филиал! Благодарение на висококвалифицирания персонал и съвременна апаратура, на човешкото отношение към всички пациенти, за изминалите близо 16 години „Екзакта медика“ се утвърди като сериозно и предпочитано здравно заведение за специализирана извънболнична медицинска помощ. Пожелавам на Вас и на целия екип да бъдете все така отдадени в работата си, да помагате, да обичате и да сте съпричастни! Нека успехите, лични и професионални, съпътстват всяко ваше начинание, натрупаният опит да ви помага за осъществяване на нови цели и мечти, а постигнатото да Ви носи удовлетворение и радост!“, пожела на домакините председателят на Общинския съвет.

Празничната церемония започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от плевенски свещеници, след което към гостите се обърнаха и представители на домакините в лицето на Анка Петкова и доц. Павлина Лалева. Гости на събитието бяха още народният представител Владислав Николов, областният управител Мирослав Петров и заместникът му д-р Красимир Трифонов, зам.-кметът на Община Плевен арх. Невяна Иванчева, ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов, представили на здравни заведения, фирми – партньори и др.

Историята с новата сграда започва още преди 20 години, когато „ТАССИ“  закупува старата сграда на ул. „Христо Ясенов“ в града.  Първоначалните планове са тя да се използва за административни цели, но в последствие е взето решение сградата да се превърне в медицински център, полезен за хората в града и квартала.

Снимки и информация: ОбС – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: