Роси Денчева вече е на полуфинал в Букурещ

10.05.2018 15:36

Три българчета ще играят на полуфиналите на турнира до 12 год. в Букурещ, който е от трета категория на Тенис Европа. При момичетата Росица Денчева (ТК „Плевен 90″) победи с 6:1, 4:6, 6:3 Алексия-Шара Янчу от Румъния. Каталина Петрова (ТК „15:40″, София) се наложи с 6:3, 7:6(2) над Анук Ричер от Германия.
При момчетата Павел Маринов (ТК „Супер спорт“, Варна) победи с 6:4, 6:2 Давид Петрея от Румъния. Травма не позволи на Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) да доиграе срещата си срещу Марк Шензер от Германия. Георгиев получи контузия на бедрото вчера и се отказа при резултат 2:1 в негова полза в първия сет.
В турнира на двойки при момичетата Денчева и Петрова се класираха на финал. Българките победиха с 3:6, 6:4, 10:5 румънките Флореа и Наги.
Предната седмица Росица Денчева и Георги Георгиев спечелиха титлите на турнира „Изида къп“ от трета категория на Тенис Европа до 12 г.
И четиримата ни представите са част от „А“ националния отбор и участват в Букурещ чрез програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД. Треньор на тима е Даниел Ангелов.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: