Плевен се включва в инициативата „България спортува“

07.05.2018 12:02

Българска асоциация „Спорт за всички“ организира за 26-ти пореден път Световен ден на предизвикателството – България спортува ‘2018 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.
Денят на предизвикателство – България спортува ‘2018 се организира в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград, Кърджали, Самоков, Плевен, Русе, Добрич, Ловеч и др. В Плевен инициативата ще се проведе на 23 юни.
Националната спортна проява на Българска Асоциация Спорт за Всички – Световен ден на предизвикателството – България спортува ‘2018 цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.
Денят на предизвикателството – България Спортува ‘2018 ще бъде арена на различни спортни и тренировъчни активности, които ще се проведат на открито или в зали със свободен достъп. Отделни площи ще бъдат предназначени за редица спортни занимания – силови тренировки, кросфит, аеробика, йога, зумба, а на други ще бъдат представени нови спортни активности – канго джъмпс, бъбъл футбол и арчери таг.
Включете се в Националната кампания на Българска Асоциация Спорт за Всички – Световен ден на предизвикателството – България спортува ‘2018, за да бъде вашият ден изпълнен с движение, музика и забава, защото спортът е здраве и начин на живот.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: