Поредно признание за малките таланти на ОУ „Васил Левски“ – Плевен

02.05.2018 14:30

Поредно признание за талантливите първокласници на ОУ „Васил Левски“ – Плевен, този път под ръководството на г-жа Светла Божинова.

За втора поредна година ученици от първи до четвърти клас рисуват своите мечти и изразяват талантите си на малки художници върху белия лист, развивайки творческите си заложби. Над хиляда творби събра втората Национална изложба на ученическото творчество „Заедно”, организирана от Община Лясковец, Регионалното управление на образованието във Велико Търново и лясковското НУ „Цани Гинчев”, със съдействието на Център за приобщаващо образование и Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун.

От 23 области на страната са получени рисунки на деца, като най-много са участниците от Плевенска, Великотърновска и Варненска области. 107 училища приеха предизвикателството и уважиха целите на инициативата – да се популяризира ролята на съвременното училище, която е да подкрепя индивидуалността на всеки ученик и да развива творческите му способности, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности и да се популяризира приобщаването като процес, информира директорът на плевенското училище Таня Тонева.

Снимки: ОУ „Васил Левски“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: