Успешно участие на ученици от ПГРТО-Плевен в Панорама на професионалното образование

26.04.2018 13:08

„Професионалното образование не е ограничаващо. То дава дава възможности за реализация, създава качествени специалисти и учи децата на критично мислене и решаване на проблеми“. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова при откриването на X-та Панорама на професионалното образование, която се проведе на 20  и 21 април 2018 година в Международния панаир в Пловдив. По време на събитието се проведоха националните кръгове на състезанията по 11 професии. Участваха 350 ученици от 150 гимназии от цялата страна, информират от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен.
Заместник-министър Таня Михайлова поздрави участниците за ентусиазма и им пожела да са бъдещите изложители на Международния панаир.
На откриването на Панорамата областният управител на Пловдив Здравко Димитров заяви, че трябва да има кадри за сферата на услугите, а не само адвокати и икономисти. Председателят на Камарата на служителите Мирослав Мазнев добави, че в последните години бизнесът не подкрепя достатъчно младото поколение и сега е готов отново да му протегне ръка.

ПГРТО – Плевен участва в надпреварата в две категории: „Най-добър млад хлебар-сладкар“Никол Цанова и „Най-добър млад сервитьор“ – Ванеса Гуглина. И двете момичета се представиха отлично и се класираха на престижни места в своята категория- пето за Никол (от 9 участници) и шесто за Ванеса (от 18 участници).

Екипът на ПГРТО – Плевен поздравява състезателките и техните ръководители Нонка Найденова и Силвия Златанова за постигнатите резултати, които за поредна година потвърждават факта, че нашата професионална гимназия е една от най-добрите школи за специалисти в областта на ресторантьорството,  и им желае нови бъдещи успехи.

Снимки: ПГРТО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: