Деца и родители изработиха макет на Плевен от отпадъчни материали. Вижте го! (галерия)

24.04.2018 13:53

Деца и родители от ПГ “Мечо Пух“ при ДГ “Щастливо детство“ – Плевен изработиха макет на нашия град от отпадъчни материали. Инициативата е част от работата на групата по проект, свързан с решаване задачите на екологичното възпитание на децата от ПУВ чрез обучаващите ситуации по образователно направление „Конструиране и технологии“. Бъдещите първокласници показаха знания, свързани с различните конструктивни материали и начините на тяхното съединяване и свързване, като самостоятелно изграждаха модели на различни обекти, показаха работа в екип, планиране на дейностите и разпределение на отговорностите според уменията на партньорите за създаване на общ продукт – Еко-град.

В хода на ситуацията под ръководството на главен учител Магдалена Петкова в съвместни игри с родителите бяха обогатени и затвърдени знанията на децата по предприемачество и инициативност, градоустройствен план, градски зони и формиране на интерес към професиите на хората, свързани със строителството.

Макетът е и част от работата по eTwinning-проект „Земята е наш общ дом“ и ще пътува до гр.Пазарджик, където ще бъде експониран при провеждането на работна среща на партньори от няколко детски градини, между които са три от номинираните с почетното звание eTwinning- SCHOOL: ДГ “Щастливо детство“ – Плевен, ДГ “Слънце“ – гр.Левски и ДГ “Н.Й.Вапцаров“ – гр.Асеновград.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: