С български, индийски и непалски танци МУ – Плевен се представя днес на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети

21.04.2018 8:40

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна организира Втори национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие. Днес, 21 април, от 15:00 ч. студенти от медицинските специалности на 6 университета в страната и чужбина ще се срещнат в кино-концертната зала на хотел „Черноморски“ в СОК „Камчия“, за да представят своите умения и да се забавляват заедно.

Ръководството на МУ-Варна дава сцена за изява на художественото творчество на студентите от МУ-Варна, МУ-София, МУ-Пловдив, МУ-Плевен, Медицински факултет на Тракийски университет – Стара Загора и Университета в Патра, Гърция. Близо 40 са изпълненията, с които над 200 участници ще представят своите университети. Разнообразие от стилове ще удовлетвори и най-капризните вкусове. Богата палитра от музикални, танцови и театрални изпълнения ще пренесат гостите на вълната на фестивалния дух и ще докажат, че освен блестящи медици студентите крият и неподозирани таланти. От МУ – Плевен ще се представят Гена Люцканова, която ще изпълни „Кабаре“ на Лайза Минели, фолклорна група с танц „Гергьовско веселие“, формациите TBC с индийски танци и АЕО – с непалски танц, както и Милен Колев с хита на Адел „Rolling in the deep“.

Екипът на МУ-Варна е подготвил и редица съпътстващи фестивалната част занимания за студентите, които да направят преживяването за тях още по-вълнуващо и интересно. Комплимент от организаторите от МУ-Варна е посещение на Астрономически център с планетариум, където желаещите ще могат да присъстват на лекция, изнесена от космонавт. Сред останалите интересни занимания, които се предлагат, са разходка с лодка, посещение на Славянски център и Музей на кристала, както и разнообразни спортни дейности.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: